Sosyal Medya

Güncel

Şerif’ten manifesto: ABD’den kurtulma zamanı

Trump yönetiminin Pakistan’ı hedef almasının ardından İslamabad’dan 'Adil Düzen' manifestosu geldi. Ülkenin dış yardımla esir alınmasına karşı çıkan Başbakan adayı Şahbaz Şerif, ABD’den kurtulma zamanının geldiğini söyledi. Pakistan Ulusal Güvenlik Kurulu ise günah keçisi arayan Trump’a “teröristleri Afganistan’daki sığınaklarında vur” mesajı verdi.



akistan’da görevden alınan eski BaÅŸbakan Navaz Åžerif’in yerine aday olarak gösterilen Åžahbaz Åžerif, Afganistan’daki yeni savaÅŸ stratejisinde Pakistan’ı hedefe koyan ABD BaÅŸkanı Donald Trump’a rest çekti. Ãœlkenin ABD yardımıyla esir alınmasına karşı çıkan Åžahbaz Åžerif, “Pakistan için ABD yardımlarından kurtulmanın zamanı geldi” ifadelerini kullandı. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Åžerif, “Pakistan’ın son dönemde karşı karşıya kaldığı jeopolitik ve güvenlik sorunlarını, ülkenin kurucu babalarının ideallerine yakışır ÅŸekilde tam bağımsız ve egemen ülke tasavvurunu hayata geçirmek için eÅŸsiz bir fırsat olarak görmeliyiz” ifadesini kullandı.

YETERÄ°NCE KURBAN VERDÄ°K

Bölgesel barış ve güvenlikle ilgili görüşmelerde sözün dönüp dolaşıp ABD yardımına gelmesinin terörizm, yoksulluk ve kötü yönetim yüküne katlanan milyonlarca Pakistanlının yaralarına tuz bastığını kaydeden Åžerif sözlerini şöyle sürdürdü: “Pakistanlılar, terörden arınmış ve barışçıl bir dünya amacına ulaÅŸma yolunda zaten yeterince kurban verdi. Pakistan için, ABD desteÄŸi kitabını kibarca ve minnetle kapatma vakti gelmiÅŸtir. Böylelikle ikili iliÅŸkiler, sohbet odalarından gazetelerin serbest kürsü sayfalarına, ABD BaÅŸkanı’nın saygıdeÄŸer ofisindeki telepromtera düşen aÅŸağılayıcı azarların gölgesinden kurtulabilir.”

KÃœRESEL ADÄ°L DÃœZEN

Küresel Adil Düzen çaÄŸrısı yapan Åžerif, sözlerini ÅŸu ifadelerle tamamladı: “Pakistan halkı adil, ÅŸerefli ve hakkaniyetli ÅŸekilde muamele görmeyi istemektedir; dünya barışı ve refahına katkı saÄŸlamaya yönelik sözüne de sadıktır. Ve Pakistan, milletlerarası nezaketin bir üyesi olarak ortak hedeflerimizi ilerletmekten asla kaçınmamıştır. Åžu benim deÄŸiÅŸmez inancımdır ve amentümün bir parçasıdır: Yoksulluk ve aÅŸağılamadan, ancak yorulmak bilmeyen çabalarla ve kendimize olan saygımızı zedeleyen yardımı kaldırıp atarak kurtulabiliriz. Kendimize ve insanlarımızın kaderlerini deÄŸiÅŸtirebileceÄŸine inanmayı öğrenmek zorundayız.” 

  • Pakistan'dan sert cevap
  • Pakistan, ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın, ülkenin “terörist örgütlere sığınacak liman” saÄŸladığı yönündeki iddialarını reddetti. Pakistan Ulusal Güvenlik Kurulu'nun, yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından yaptığı açıklamada, ABD’nin Pakistan’ı “günah keçisi” yaptığı fakat bunun Afganistan’ın istikrarına fayda saÄŸlamayacağı vurgulandı. Afganistan savaşının Pakistan’dan yürütülemeyeceÄŸi ifade edilen açıklamada, ABD’nin, Pakistan’da terörün artmasından sorumlu olanlar dahil Afganistan’da teröristlerin barındığı sığınakları yok etmesi gerektiÄŸi belirtildi. Pakistan DışiÅŸleri Bakanlığından Salı günü yapılan açıklamada, “Dünyada hiçbir ülke, terörizm tehdidiyle Pakistan kadar uÄŸraÅŸmamıştır. Dünyada hiçbir ülke, sıklıkla sınırları dışından gelen terörizm belasından Pakistan kadar çok çekmemiÅŸtir” ifadesi kullanılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.